Blending Traditions at the Aoyama Lab Dessert Bar – Studio MVW

Designed by French Architect Virginie Moriette and Chinese designer Xu Ming, Studio MVW have worked to design the Aoyama Lab Dessert Bar in Beijing. Studio MVW's design of the dessert bar advertises the dessert element of the store, the 'lab' has been designed as akin to a 'high-tech oasis' through the Studio's use of sleek and metallic lines. The use of glass and mesh in the design is prominent and emphasizes an element of lightness and transparency, used to pay homage to the layered deserts sold at the Aoyama Lab Desert Bar. The dessert bar has been separated into a front and back section, the front functioning as a dessert shop while the back serves as a sanctuary dedicated to tea drinking and the appreciation of dessert. Aoyama Lab Dessert Bar is inspired by traditional Japanese recipes, including choux buns and Aoyama rolls and two kinds of Mille Crepes. The chefs at the dessert bar incorporate innovative recipes that bend with the experimentation and modernism of the dessert bar's design. Studio MVW used a celadon colour scheme for the dessert bar's design, including a subtle green and industrial Kubrick-esque shapes that represent a beautiful co-existence of nature and modernization.

Source: Studio MVW

Share

Blending Traditions at the Aoyama Lab Dessert Bar – Studio MVW