Coastal Living: Ghat House by Max Núñez Arquitectos

The Ghat House is built on a steep sloped terrain with a 25º inclination facing the Pacific Ocean. Located on the Chilean coast, the Ghat House design is inspired by the topography of the land. The inclined roof surface parallels the natural slope of the land and is supported by 15 concrete columns, each with its own unique shape. Architect group Max Núñez Arquitectos defined the monotony of the interior by the slope to create an interior topography of varying levels. There are four contrasting wooden volumes, establishing an ambiguous relation between the private and public areas of the residence. Three of the volumes house the private bedrooms while the fourth enables direct access to the roof. Floating staircases take you from the lower level to the rooftop exit, where you can enjoy the breathtaking vista of the Pacific Ocean.

Photos: Roland Halbe

Source: Max Núñez Arquitectos

Share

Coastal Living: Ghat House by Max Núñez Arquitectos